Bitlocker

Cavere zet sinds zijn ontstaan heel hard in op informatieveiligheid. Hiervoor gebruiken wij intern beheertools om de gegevens, die wij over onze klanten verzamelen, op een veilige, versleutelde manier te bewaren.

GDPR

Sinds 25 mei 2018 is de GDPR wetgeving van kracht in Europa. Dit impliceert dat elk toestel, waarvan de data gewoon raadpleegbaar is, dat verloren of gestolen wordt en persoonsgegevens bevat (klantenlijst, lijst van medewerkers, …) aangegeven moet worden aan de verschillende autoriteiten.

We willen natuurlijk ook dat de gegevens die op de laptop of vaste computer van onze klanten staan, op een veilige manier bewaard worden en dat zij niet in deze situatie terechtkomen. Cavere heeft de laatste maanden zijn beveiligingstools verder uitgebreid zodat ook onze klanten hier mee gebruik van kunnen maken

Wat houdt deze extra beveiliging juist in?

Microsoft voorziet de mogelijkheid om sinds Windows 10 aan dataversleuteling van je harde schijf te doen op je vaste computer of je laptop. Hiervoor moet je wel zelf deze sleutel bewaren op een veilige locatie. Cavere heeft zijn tools zo aangepast dat het versleutelen en bewaren van deze sleutel mee uitgevoerd kan worden in onze beheertool.
Dit vergt éénmalig een manuele handeling van onze techniekers en de sleutel wordt mee gedocumenteerd binnen ons documentatiesysteem

Kan dit op alle systemen?

Dit kan op alle moderne systemen die beschikken over een beveiligingschip..

Kunnen we jullie rekenen bij de bedrijven die mee inzetten op informatieveiligheid?